Bescherm je persoonlijke info

Je weet maar nooit met wie je ECHT spreekt online, dus geef nooit je echte naam, adres, telefoonnummers, foto's en op welke school je zit. Het weggeven van persoonlijke informatie kan er voor zorgen dat je gescamd, bestolen, gepest wordt of in gevaar komt.

Bescherm je privacy!

Hou je Skype, MSN, Hyves en Facebook-gegevens privé. Je weet nooit of daar narigheid van komt.

Zet jezelf niet onder druk door anderen

Ookal lijkt iedereen het te doen, als jij je er niet oké bij voelt, doe het niet!

Laat je vrienden thuis bij de Pixels

Spreek nooit af met mensen die je alleen via het internet kent. Mensen online zijn niet altijd wie ze zeggen te zijn. Als iemand vraagt om in het echt af te spreken, zeg dan: "Nee, bedankt!" en vertel het een moderator, je ouders of een andere volwassene die je vertrouwt.

Wees niet bang om te zeggen wat je vindt.

Als iemand je onprettig laat voelen of je bang maakt met bedreigingen in Habbo, geef die persoon dan aan door een Moderator in te schakelen. Dit kan je doen door in het Hotel rechtsboven te klikken op "Help".

Weg met die Cam

Je hebt geen controle over je foto's en webcamscreens zodra je ze deelt op het internet, en je kan ze nooit terug krijgen. Ze kunnen met iedereen gedeeld worden, op elke site en gebruikt worden om je te pesten of af te persen. Voordat je een foto plaatst, vraag jezelf af vind ik het oké dat mensen die ik niet ken deze foto zien?

Wees een Slimme Surfer

Websites die je gratis Credits of Meubi aanbieden, of net doen alsof het officiële Habbo Hotel of Staff webpagina's zijn, zijn allemaal oplichters die er op uit zijn om je wachtwoord te stelen. Geef nooit je gegevens en download nooit bestanden van deze sites: het kunnen keyloggers of virussen zijn!