Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Uitslag Kerstverhaal

wat was het allemaal mooi..

Lieve noobspelers, het was moeilijk een verhaal te kiezen. Om sommige heb ik echt gelachen, andere raakte mij weer diep en de andere waren gewoon prachtig geschreven. We hebben heel veel goede schrijvers op noobhotel! Wees trots op jullie zelf! De winnaar van de competitie is xSoph!

 

Veel plezier met het lezen van dit prachtige verhaal!

Once upon a time… oké nee. We doen het in het Kerstmistisch, ik begin opnieuw:  Ho ho ho, fijne kerstdagen allemaal! Kom snel zitten en luister naar mijn verhaal. 

Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Sophie, een Kerstelfje. En ik ga je een mooi verhaal vertellen over Kerstmis. 

 

Het begon allemaal een paar dagen voor Kerstmis was er een probleem, ja maar niet wat je verwachten zou want het probleem was voor sommige positief en voor sommige niet : er waren TEVEEL cadeautjes, maar weer te weinig om iedereen allemaal evenveel cadeautjes te geven.. en ze bewaren voor volgend jaar kon ook niet, want dan hadden de kindertjes nieuwe wensen. De Kerstman wist maar geen raad. In de mooiste tijd van het jaar dan toch nog problemen, wat een gedoe. 

 Wat zei je? Zeg je nou tegen me dat het te standaard is? Moet er iets leukers bij? Wat dan? Vertel het me. En toen begon mijn kleine vriendelijke Kerstelfvriendinnetje, Olivia, me te helpen.  Ze kraste stukken weg en ging zelf aan de slag. Mij helpen vindt ze prachtig. 

 De Kerstman riep z’n kerstelfjes tot zich om te helpen van het bedenken van een oplossing. En toen kwam het. Een klein en jong Kerstelfje stapte naar voren en opperde ‘waarom geven we dit jaar niet ook de mama’s en papa’s een cadeautje? Of misschien wel nog een extra voor het hele gezin? Weggooien is zo zonde.. en dat ook nog terwijl WIJ de mensen blij maken!’ 

 Oh ja Olivia dat is een leuk idee! Maar ik schrijft nu weer even zelf verder, oké? En gelukkig vond ze goed, dus ik ging verder. 

 De Kerstman ging er een nachtje over vliegen. Vliegen met zijn trouwe rendier Rudolf. Rudolf had altijd goede adviezen, dus hij kon de Kerstman deze keer wel degelijk helpen. En zo vroeg de Kerstman aan Rudolf: ‘Ho ho ho, Rudolf mijn beste dier, heb jij een advies voor mij in een zwier?’ Haha, daar kon Rudolf wel om lachen die Kerstman moet dan altijd rijmen als hij stress heeft. En Rudolf koos een van de keuzes die het kleine, jonge Kerstelfje had gegeven. 

 ‘NEE, NEE EN NOG EENS NEE!’ werd in mijn oor geschreeuwd. Olivia zat weer stiekem mee te lezen.. ze vond wat ik schreef niet goed. Het moest anders, alweer.. dus Olivia nam het over. 

 Rudolf kon daar helemaal niet om lachen! Allerlei gedachten dansten door z’n hoofd.. maar de belangrijkste vraag “waarom heeft de Kerstman stress?”. Dus ging Rudolf denken en tijdens het vliegen bedacht hij een nog veel beter plannetje! Toen ze weer veilig geland waren op de Noordpool, fluisterde Rudolf zijn plannetje in het oor van de Kerstman. Die moest lachen en stemde er in mee. 

 

 

Drie dagen later.. 

 MERRY CHRISTMAS! Loop maar snel naar je Kerstboom en pak de cadeautjes uit die de Kerstman heeft achtergelaten! Alle Kerstelfjes liepen trots en voldaan naar hun bedjes toe, het was hen weer gelukt, ze hebben bij iedereen de cadeautjes afgeleverd!  

En toen hemeltjelief en lagen cadeautjes op hun EIGEN bedjes! Wie hadden die gemaakt? En wie hadden die afgeleverd? Hoe kan dit.. vroegen ze zich af.  

En toen kwam lachend de Kerstman binnen en zei: ‘Na al dit harde werk hebben ook mijn liefste kerstelfjes cadeautjes verdiend! Maak maar snel open en voor iedereen:

 

Fijne kerstdagen! Ik wens jullie alle gezondheid en liefde van de hele wereld toe! Tot volgend jaar, de Kerstman. 

 En zo eindigde mijn kerstverhaal. Geschreven door mijn lieve Olivia en mijzelf, Sophie. 


Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties