Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Reis over de wereld

We moeten nu ook maar weer het vliegtuig pakken, dus snel pak je koffers!

 

 

Aloha Noobs! Jullie kennen het vast wel. (ei)Land van de zon, zee, strand en hularokjes!                          Ja zeker, we gaan naar Hawaï! 

Hawaï is een van de staten van Verenigden Staten in Noord-Amerika. Het staat vooral bekend om de bijna constante zomerse temperatuur (namelijk tussen de 26 en 29 graden, zelfs in de winter!), de watersport en het huladansen! Onze welbekende hoelahoep heeft hier zijn naam aan te danken. Ook staat de grootste vulkaan ter wereld op Hawaï! 

Allemaal eilandjes 

Heel Hawaï bestaat uit wel 137 eilandjes! Dat is echt enorm veel. Al die eilanden bij elkaar noem je een archipel. Het archipel van Hawaï kent 8 belangrijke eilanden: Hawaï Island, MauiKahoolaweLanaiMolokaiOahuKauai en Niihau, waarvan op één van deze niet eens iemand woont! Wist je dat er meerdere eilanden zijn die niet bewoond zijn? Op maar 7 van de 137 eilanden wonen mensen! Oahu is het meest dichtbevolkte eiland want daar ligt de hoofdstad van Hawaï: Honolulu! De machtigste man van heel de wereld, namelijk de Amerikaanse president Barack Obama, is hier geboren! 

 Pizza... Nederland? 

Hawaï heeft geen speciale keuken. Het is samengesteld uit verschillende soorten keukens, zoals Engeland, Japan en Polynesië. Als voorgerecht eten ze op Hawaii graag soepen en dan voornamelijk dikke Spaanse soepen of soepen met noedels. Stoofschotels zijn hier erg normaal als hoofdgerecht. Maar laten we de Pizza Hawaï met ham en ananas niet vergeten. Hawaï is hier echt beroemd om geworden. Eigenlijk is deze pizza verzonnen door de Nederlanders, gewoon omdat ze toeristen wilden trekken. Maar omdat ananas een specialiteit is van Hawaï, hebben ze het daar maar naar vernoemd! 

Brood groeit aan een boom! 

Wat er op Hawaïi ook veel gegeten wordt, zijn brood-vruchten! Ja je hoort het goed, brood! Deze vruchten komen van de broodboom en zijn ongeveer even groot als een grapefruit, maar dan groen van buiten en wit van binnen. Het smaakt een beetje naar versgebakken brood, vandaar de naam! 

Dragon Ball?! 

Hawaï is de enige staat die de Engelse vlag op hun vlag heeft staan. Dit komt omdat de vlag verzonnen is vóór de Amerikaanse Revolutie, waardoor Amerika los kwam van Engeland. De rest van de vlag was een heleboel jaren daarvoor ontworpen door de Hawaïaanse koning die alle eilandjes tot een archipel vormde, Kamehameha! Wacht... Die naam komt me bekend voor...

 


Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties