Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Reis over de wereld

En deze keer is het engeland!

                                                                                                 

 

Hé Noobs! Vanuit het Verre Oosten reizen we deze keer naar een plek dichter bij huis. Maak kennis met Engeland!

 Algemene informatie over Engeland

Engeland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier landen, die allemaal bij elkaar in de buurt liggen. Ierland, Schotland, Wales en Engeland. Deze laatste heeft de grootste oppervlakte en het meeste aantal inwoners van het Verenigd Koninkrijk, wel 76 miljoen! Sommige mensen gebruiken de naam Engeland om heel Groot-Brittannië aan te duiden of zelfs om over het Verenigd Koninkrijk te praten. Dit klopt niet, want Engeland is alleen maar een onderdeel hiervan!

De bevolking van Engeland

 In Engeland wonen Engelsen; de naam Engelsen komt van de naam 'Angelen'. Dit zijn mensen van een Germaanse stam die na het vertrek van de Romeinen in Engeland gingen wonen. Ook andere stammen trokken naar Engeland, samen staan zij bekend als de 'Angelsaksen'. Zij vormden de eerste bevolking van Engeland, die dus uit meerdere stammen en bevolkingsgroepen bestond!

 Wist je dat…

Engeland wel deel uit maakt van de Europese Unie, maar geen Euro gebruikt als betaalmiddel? Zo gebruiken de Engelsen nog steeds hun oude betaalmiddel, de Engelse Pond, als zij voor iets af moeten rekenen. Als je naar Engeland op vakantie gaat, moet je dus ook ander geld meenemen of je geld omwisselen voor Engelse Ponden! Er in Engeland niet aan de rechterkant van de weg wordt gereden, maar aan de linkerkant? Eigenlijk doen de Engelsen alles wat wij aan de rechterkant doen, aan de linkerkant. Zo zijn de loopstromen in Engeland ook anders, komen de auto’s van de andere kant (en moet je dus van rechts naar links kijken als je over wil steken en niet andersom) en zit het stuur van de auto’s in Engeland ook links!

De Engelsen vaak uitgebeeld worden als een nette gentleman? Met een mooi pak aan, een zwarte hoed op en een wandelstok in zijn hand, lijkt dit het perfecteplaatje. Vroeger zag je deze mensen misschien veel in Engeland, maar tegenwoordig niet zo veel meer!  De Engelsen op een andere manier naar bijgeloof kijken? Zo is hier de zwarte kat het teken van ongeluk, terwijl in Engeland de zwarte kat juist voor geluk staat en de witte kat ongeluk betekent!

 

Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties