Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Reis over de wereld

En we gaan met het vliegtuig!

Daar zijn we weer Noobs! Hebben jullie wat opgestoken van onze reis naar Engeland? Deze keer steken we de oceaan over naar een buurland van onze lieve Brazilianen, Argentinië! 


Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Terwijl ze maar het dubbele aantal inwoners hebben van ons kippenlandje, namelijk zo'n 35 miljoen, heeft Argentinië een oppervlakte van bijna 2,8 miljoen km². Dat is 67 keer groter dan Nederland! 

Een warme Kerst...? 

Omdat Argentinië ten zuiden van de evenaar ligt, hebben ze een ander klimaat en zijn de seizoenen dus omgedraaid. Stel je voor, Kerstmis in de zomer! Geen sneeuwballengevechten, maar lekker zonnen op het strand! 

Aangezien Argentinië een langwerpig land is, hebben ze verschillende klimaten. In het noorden kan het wel tot 50 graden worden terwijl het helemaal in het zuiden ijskoud kan zijn, omdat het zo dicht tegen de Zuidpool ligt. Hier woont echter maar 1 tot 3% van de bevolking, gewoon omdat het er zo koud is! 

Een gezond potje blaadjes! 

Argentinië heeft ook zijn eigen nationale drank! Zoals wij hier aan koffie of thee verslaafd zijn, hebben de Argentijnen 'Maté'. Dit maak je door een cuia (kalebas) te vullen met heet water. Vervolgens stop je daar een bombilla (een soort rietje) in en vul je de cuia met Maté-blaadjes tot er een klein heuveltje boven de rand uitsteekt. Dan roeren en drinken maar! Je kan het in je eentje drinken, maar normaal gesproken drink je het in gezelschap en deel je de cuia. Slurpen is toegestaan, niet opdrinken is onbeleefd! Het werkt opwekkend omdat er cafeïne in zit. Ook schijnt het nog eens gezond te zijn en te helpen tegen allerlei kwaaltjes! 

24/7 IJS! 

Stel je wordt 's nachts wakker en je hebt zin om een ijsje te gaan halen... Dat kan gewoon in Argentinië! Hier zijn de ijssalons vaak dag én nacht geopend, zelfs met Oud & Nieuw! Dus ben jij een keer op vakantie in Argentinië, dan zou jij Oud & Nieuw kunnen vieren met heerlijk vers ijs. Een hele kilo halen is ook volkomen normaal. Met verschillende smaken en losse hoorntjes erbij kun je al je vrienden thuis trakteren!


Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties