Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Reis over de wereld

De wereld kan niet zonder landen.

 Ha die Noobs! Deze keer hebben weer een super leuk nieuw nieuwsbericht! We gaan met jullie de komende tijd rond de wereld! Allerlei landen bezoeken en hier veel over leren. Onze eerste bestemming is *tromgeroffel* Japan!  

De Japanse taal… eh talen!? 

 Japan heeft niet 1.. ook niet 2.. maar zelf 3 alfabeten! Het Hiragana is het originele Japanse schrift,  dit bevat 46 tekens. Door sommige iets aan te passen, krijg je meteen een heel andere uitspraak! Het Katakana is eigenlijk precies hetzelfde, maar wordt gebruikt voor buitenlandse woorden en om de nadruk te leggen op belangrijke dingen. Zoals in die grappige reclames! 

Dan hebben we nog Kanji wat origineel eigenlijk uit het Chinees komt! Japanners hebben dan ook veel verwarring bij Kanji over de uitspraak, moeten ze het nou op de  Chinese of Japanse manier uitspreken want het kan allebei. Studenten die van de middelbare school afkomen kunnen ongeveer 2000 Kanji lezen en schrijven. Maar er zijn er wel meer dan 80.000! Daarom wordt je heus niet raar aangekeken als je er eventjes eentje vergeten bent. 

Klant is Koning! 

Wat erg opvalt is dat Japanners heel erg op zichzelf gericht zijn. En niet kijken naar wie naar tegen hen is. In tegenstelling tot wij Nederlanders en Belgen, wij schreeuwen het meteen van de daken als we het ergens niet mee eens zijn, wij uiten onze mening heel de tijd. Maar Japanners niet! 

Ook zijn de posities in Japan erg belangrijk. Bijvoorbeeld: Jij bent een gewone werknemer en het is tijd om naar huis te gaan, maar de baas gaat nog niet. Dan blijf jij net zo lang tot de baas ook weggaat. Beleefdheid voor iemand met een hogere positie is ontzettend belangrijk. Al zit iemand maar één klas hoger dan jijzelf, zij hebben meer levenservaring dus hoor jij daar respect voor te hebben. Zo werkt het ook in winkels met klanten. KLANT IS ECHT KONING in Japan. Doordat alle Japanners zich hier aan houden, zijn ze een stuk vriendelijker ten opzichte van elkaar. 

Bestaat er echt een roze panda…? 

 Als je naar Japan gaat zul je amper tot geen Christenen tegenkomen. Want de meeste Japanners zijn aanhangers van het Boeddhisme of het Shintoïsme. Daarom zijn er ook zoveel tempels en schrijnen (ook wel Jinja, kleine of grote gebouwen die geweid zijn aan één bepaalde god). 

Het Shintoïsme is meer van natuurgoden. Maar zelfs als je een Japanner zou vragen wat het nou eigenlijk inhoud, zouden ze daar geen antwoord op kunnen geven. Reinheid is wel heel belangrijk. Als je een Jinja wilt bezoeken, zie je altijd een plaats waar je met een lepel water over je handen kunt gieten en je mond kunt reinigen. Alleen aanraken, je mag het absoluut niet opdrinken! 

 Sushi! 

Japan is een eiland, wat betekent dat het omringt is door water. En vissen… die leven in water. Vis daarom ook de grootste voedselbron van Japan. En iedereen kent het wel, die overheerlijke sushi! Vis is ook nog eens heel gezond en door die gezonde vis leven de mensen in Japan gemiddeld langer dan ergens anders op de wereld!

 


Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties