Nieuws {Archief}

Competenties

Updates

Algemeen

Technisch

Furni

Noob

Unknown

VIP

Sportnieuws #2

Genieten van 't weer, het lezen van sport.. mannen en ook wel vrouwen.. ga je gang!

Sportnieuws woensdag 11 maart 


Afgelopen week stond weer bol van het sportnieuws. Om dit allemaal even kort samen te vatten komt dit prachtige rubriekje weer online.  

Om maar weer met de mooiste sport te beginnen, voetbal natuurlijk. In de Eredivisie was het een knotsgek weekend. Clubs met slecht voetbal pakten drie punten en twee wedstrijden werden met maar liefst 6(!) doelpunten gewonnen, FC Utrecht – AZ werd 6-2 en PEC Zwolle – SC Cambuur eindigde in 6-1. Daarnaast veranderde er in de top 3 weinig, aangezien alle clubs uit de top 3 wonnen. Als laatst pakte FC Groningen, als belangrijkste, ook weer eens drie punten, na een dramatische wedstrijd tegen FC Dordrecht wonnen de Groningers toch met 2-0. 

Daarnaast ook internationaal succes voor de Nederlandse sport afgelopen week. Michael van Gerwen won in een fantastische finale het UK Open darts toernooi. Hij versloeg in de finale Peter Wright en ging naar huis met 60.000 pond. Dit staat gelijk aan ongeveer 85.000 euro! Daarnaast scoorde Klaas Jan Huntelaar twee keer voor Schalke 04, in de met 3-4 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid. Helaas was dit niet genoeg voor de Duitsers om door te gaan naar de volgende ronde van de Champions League.  

Als laatst wist Sven Kramer voor de zevende keer in zijn carrière het WK allround te winnen. De Friese schaatser besloot de slotafstand, de tien kilometer, in een tijd van 12 minuten 56 seconden en 70 honderdste. Dit was ruim genoeg om zijn directe concurrent, de Rus Joeskov, achter zich te laten.  

Naast al dit overweldigende nieuws hebben we deze week ook iets nieuws binnen de sportrubriek; een prijsvraag. Aan deze prijsvraag zit een mooie prijs verbonden. 

De vraag luidt als volgt: Welke Nederlandse voetbalclub wist als enige in de historie de Champions League te winnen?  

Je kunt je antwoord hier in sturen: Klik ! 

Plaats een nieuwsbericht reactie!
Advertenties